Siirry jakson sivulle

Tulevaisuuden koulu luodaan nyt. 100 Koulua kerää yhteen parhaat opetusalan innovaatiot.

01.04.2016

100 Koulua -hankkeessa etsitään, kehitetään ja tuotetaan yhdessä koulujen ja koulutusasiantuntijoiden kanssa 100 koulutusta uudistavaa innovaatiota. Hanke luo edellytykset maailman parhaalle koulutukselle myös seuraavalle sadalle vuodelle.

”Suomessa on yksi maailman parhaista koulutusjärjestelmistä. Kuitenkin työelämässä vaadittavat taidot muuttuvat ja jopa kokonaisia toimialoja katoaa. Myös koulun on muututtava. Etsimme yhdessä kunnianhimoisia koulutusalan visioita ja uudenlaisia rohkeita innovaatioita, jotka kehittävät koulutusta. Olemme haastaneet mukaan kaikki koulut ja koulutuksesta kiinnostuneet tahot Suomessa ja ympäri maailman”, sanoo Saku Tuominen, hankkeen vastaava tuottaja ja SCOOLin luova johtaja.

DNA on 100 Koulua -hankkeen pääyhteistyökumppani. DNA valitsee sadan innovaation joukosta kummiprojektin, jota se sparraa koko hankkeen ajan.

”Meitä DNA:lla kiinnostaa erityisesti se, miten koulut ja oppiminen muuttuvat digitalisoitumisen myötä. Tämä on hieno päänavaus siihen, miten voimme kehittää suomalaista koulua entistä parempaan suuntaan. Rohkeutta on hyvä olla mukana, sillä lastemme tulevia ammatteja ei todennäköisesti ole vielä edes olemassa”, sanoo DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen.

Moni koulujen itse ehdottamista hankkeista liittyvät jollain tavalla digitalisaatioon ja ne ovat hienosti miettineet, miten voisivat parhaiten hyödyntää uutta teknologiaa. Projektiin valitut hankkeet julkistetaan 27.4. Helsingissä.

100 Koulua -hankkeen tuloksena syntyy opetusalan innovaatioiden tietokanta, joka annetaan lahjaksi kaikkien maailman koulujen ja opettajien käyttöön. Suunnitteilla on myös kirja, dokumenttielokuva ja kansainvälinen seminaarien sarja.

”Koulun pitää luoda nuorille sellainen maailmankuva, että he pärjäävät riippumatta siitä, mitä maailmassa tapahtuu”, Saku Tuominen tiivistää.

100 Koulua on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Hankkeen toteuttamisesta vastaa SCOOL, suomalainen koulutusalan yritys. Hankkeen muita pääyhteistyökumppaneita ovat OP, Supercell ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. Pedagogisina yhteistyökumppaneina ovat mm. Opetusministeriö, Opetushallitus, useita opettajankoulutuslaitoksia ja OAJ. Mukana on lisäksi kansainvälisiä koulutusalan huippuammattilaisia kuten Sir Ken Robinson.

Lisätietoja 100 Koulua -hankkeesta ja yhteistyökumppaneista osoitteesta www.hundred.fi.

Katso jakso 3: Tulevaisuuden oppiminen